welcome back to my blog...
haii gaes kembali lagi bersama saya dina aprilianty alhamdulillah hari ini masih di berikan kesempatan untuk mengerjakan blog ini, jangan pernah bosan untuk membaca blog saya yah gaes hehe. saya akan menceritakan kegiatan saya selama di kitchen mulai dari pagi sampai sore yaa. oke?
hari ini saya berangkat ke kampus pukul 06.30 pagi seperti biasa, sesampainya di kampus saya langsung masuk ke dalam loker untuk menyimpan tas saya dan melengkapi grooming saya. setelah itu saya keluar untuk oneline dan di absen oleh supervisor sebelum masuk ke kitchen, lalu saya kembali oneline di dalam kitchen sambil menunggu teman dan supervisor masuk.
lalu supervisor menjelaskan apa saja yang akan di buat hari ini dengan bekerja yang teratur dan bersih seperti apa yang sir faisal katakan. setelah itu seperti biasa kami yg satu kelompok berkumpul dulu untuk membagi tugas siapa yg akan prepare buat besok dan siapa yang akan doing hari ini untuk melanjutkan prepare kemarin.
setelah berdiskusi dengan teman kelompok, saatnya untuk doing dengan tugasnya masing-masing. nah hari ini saya akan membuat appetizer yang berasal dari china yaitu CHINESE SPINACH AND PEANUT SALAD . nah cara membuatnya gampang gaes blanch sayur bayamnya jangan terlalu lama nanti sayurnya tidak segar lagi setelah itu sangrai kacangnya, dan jangan lupa sausnya yaa
lalu saatnya untuk platting setelah platting kami semua menuju ke mesjid untuk melakukan sholat dhuzur
setelah pulang dari sholat waktunya untuk general cleaning sebelum pulang.
recipe "CHINESE SPINACH AND PEANUT SALAD
Ingridients :
- 500 gr Spinach ,tough ends removed
- 1 cup Raw peanuts
- 1 tbsp Peanut oil or vegetable oil
- 2 tbsp Chinese black vineggar
- 1 tbsp Light soy sauce
- 2 tbsp Sugar
- 1/2 tsp Salt
- 2 tsp Minced ginger roasted white sesame seed for decoration
Procedure :
1. Bring a large pot of water to a boil. Add spinach and over medium heat untill cooked through ,about two minutes. Drain spinach set aside to cool
2. Add oil and peanuts to a wok or small skillet. Heat oil medium heat and stir with a spatula continuously ,the skin off the peanuts turns dark brown and the peanuts turn golden brown. Turn off heat immendiately and tran peanuts to a plate cool
3. Combine black vineggar soy sauce ,sugar,salt into a small bowl mix well and set aside.
4. When spinach is cool enogh to handle ,squueze a water out of it with both hands. Chop spinach into pieces about 8 centimeters or 3 inches in lenght and transfer several smal serving bowls.
5. Right before serving ,top spinach with peanuts and dried with vinegar sauce. Garnish with sesame seeds serve immediately.
- 500 gr Spinach ,tough ends removed
- 1 cup Raw peanuts
- 1 tbsp Peanut oil or vegetable oil
- 2 tbsp Chinese black vineggar
- 1 tbsp Light soy sauce
- 2 tbsp Sugar
- 1/2 tsp Salt
- 2 tsp Minced ginger roasted white sesame seed for decoration
Procedure :
1. Bring a large pot of water to a boil. Add spinach and over medium heat untill cooked through ,about two minutes. Drain spinach set aside to cool
2. Add oil and peanuts to a wok or small skillet. Heat oil medium heat and stir with a spatula continuously ,the skin off the peanuts turns dark brown and the peanuts turn golden brown. Turn off heat immendiately and tran peanuts to a plate cool
3. Combine black vineggar soy sauce ,sugar,salt into a small bowl mix well and set aside.
4. When spinach is cool enogh to handle ,squueze a water out of it with both hands. Chop spinach into pieces about 8 centimeters or 3 inches in lenght and transfer several smal serving bowls.
5. Right before serving ,top spinach with peanuts and dried with vinegar sauce. Garnish with sesame seeds serve immediately.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar