Welcome back to my blog...
Alhamdulillah ini hari ke tiga praktek minggu ke 2 setelah mid semester dan saya akan bercerita apa saja yang saya buat di dalam kitchen satu harian ini, kami semua oneline di dalam kitchen sambil supervisor menjelaskan tentang menu hari ini dan mengarahkan kita untuk bekerja dengan baik. Dan supervisor jg menjelaskan apa saja yang akan di prepare hari ini dan dikerjakan hari ini. Lalu kelompok saya akan melakukan prepare menu rotasi 2.2 yaitu "thai beef salad" seperti biasa kami berkelompok berkumpul dulu untuk berdiskusi mengenai prepare hari ini untuk besok dan membagi tugas ,ada yg membuat menu hari ini dan ada jg yg prepare bahan buat besok. Dan saya akan melanjutkan tang yuan saya yang sudah di buat kemarin,tinggal di panaskan dan di platting.
Setelah itu saya menyiapkan gelas untuk platting tang yuan.
recipe "THAI BEEF SALAD"
Ingridients:
450 gr Decent quality steak,sirloin or otehr
10 Thai chilli pepper sliced crosswise very thin
2 cloves garlic
1 tbsp sugar
5 tbsp Thai fish sauce
5 tbsp lime juice
1 heart of romaine lettuce
12 spring fresh mint
1 pcs small cucumber
3 pcs shallot
4 springs Cilantro oil,stems removed
Procedure:
1.Grill or boil the steak untill medium-rare.Trim off any fat. Cool and slice thin ,into pieces approx .2 inches across and 1/8 inch thick.
2.Mix gralic,chilles,fish sauce,lime juice,and sugar in a small bowl
3.Add the sliced meat and toss with the cuucmbers an shallots. Taste and add more fish sauce if desired
4.Make a be of the lettuce on a serving plate.Place the beef on top.Garnish with cilantro.
450 gr Decent quality steak,sirloin or otehr
10 Thai chilli pepper sliced crosswise very thin
2 cloves garlic
1 tbsp sugar
5 tbsp Thai fish sauce
5 tbsp lime juice
1 heart of romaine lettuce
12 spring fresh mint
1 pcs small cucumber
3 pcs shallot
4 springs Cilantro oil,stems removed
Procedure:
1.Grill or boil the steak untill medium-rare.Trim off any fat. Cool and slice thin ,into pieces approx .2 inches across and 1/8 inch thick.
2.Mix gralic,chilles,fish sauce,lime juice,and sugar in a small bowl
3.Add the sliced meat and toss with the cuucmbers an shallots. Taste and add more fish sauce if desired
4.Make a be of the lettuce on a serving plate.Place the beef on top.Garnish with cilantro.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar